Salátů není nikdy dost. Hlavně mimo sezónu, třeba v zimě, nebo brzo na jaře. Volně navážu na předešlé tipy a tentokrát nabídnu křupavější verze s jogurtovo – majonézovou zálivkou. Vy co máte rádi například coleslaw, určitě vyzkoušejte. I když z původním coleslawem tyto ještě zdravější verze mají málo co společného, chutnají minimálně stejně dobře.
- Suroviny
- kysané zelí
- řapíkatý celer nebo ředkvička
- mrkev
- cibule
- okurka nebo cuketa
- nať hladké petrželky
nebo rukola, koriandr, atd. - jogurt
- majonéza nebo olivový olej
- ostrá hořčice
- sůl, pepř

Zeleninu nakrájet celkem nadrobno (včetně okapaného kysaného zelí), nebo nastrouhat (já strouhám jen mrkev), případně na tenké nudličky (např. cuketu), přidat trochu jogurtu, majonézy a ostré hořčice (já dávám poměr 1:1:½), posolit, opepřit, zamíchat a hotovo. Tentokrát neudávám žádné množství – je to vysloveně podle chuti. Za to udávám několik alternativ, můžete něco vynechat, nebo naopak přidat. Jogurtem, majonézou a hořčicí doporučuji šetřit. Na ochucení stačí opravdu málo. Kdo nemusí majonézu vůbec, může místo ní dát trochu olivového oleje. Kombinace kysaného zelí s čerstvou zeleninou a zelenou natí je překvapivě chutná, a že je zdravá, to snad ani nemusím připomínat. Zelenou nať vybírám podle momentální chuti a dostupnosti. Do salátu z úvodního obrázku jsem například použil mlaďounké lístky ředkvičky, kterou beztak bylo třeba vytřídit, protože byla zaseta příliš na husto, jak je patrné z obrázku na závěr: