id="post-717">

Jehněčí kolínka

Minule jsme si udělali výborné ragú a dnes jsou na pořadu dne kolínka. Příprava je celkem jednoduchá a rychlá, jen tepelná úprava pak trvá déle, ale výsledek opravdu stojí za to! Díky pomalénu dušení v troubě je masíčko měkoučké a omáčka plná zakoncentrované chuti -- fakt Bezva Bašta! Zadní kolínko je veliká porce i pro vášnivého jedlíka, přední je pro průměrného jedlíka tak akorát.

  • Suroviny
  • jehněčí kolínko 4 ks
  • hladká mouka 2 PL
  • koriandr semínka 1 ČL
  • chilli 2 ks
  • cibule 2 ks
  • mrkev 1 ks
  • celer 1/4 ks
  • sardelky 2 - 4 řezy
  • rajčata (sterilovaná) 800 g
  • červené víno 3 dl
  • vinný ocet 2 PL
  • čerstvý rozmarýn 1 - 3 snítky
  • oregano 1 ČL
  • pepř 1 ČL
  • sůl 2 až 4 ČL

Postup je patrný z obrázků a doprovodného komentáře -- stačí kliknout na „video“. Kolínka před orestováním otřepte od přebytečné mouky -- ať se v oleji zbytečně nepálí. Zbylou ochucenou mouku lze přidat ke konci restování zeleniny, která se následně zalije vínem. Omáčka pak bude mít výbornou konzistenci. My jsme tentokrát zeleninu v omáčce nechali tak jak je. Pro ty, co mají rádi omáčku hladkou, můžou si ji ještě propasírovat (případně rozmixovat). Jako přílohu jsme zvolili polentu, kterou si příště představíme s houbovo rajčatovou omáčkou.

Přejeme Bezva Baštu!

Štítky: ,

Napsat komentář